logo2013 "...Mindig hinni kell abban, hogy a munkát jobban is elvégezhetjük..."
/ Dr. Juran, J. M./

Univerzalitásban ugyanazt tudja, mint a régi univerzális tokmányok, de sokkal nagyobb szorítóerővel, pontossággal, s korszerű NC technikával.

Ez az automatikus pofaléptetésű tokmányok továbbfejlesztésére épül gyors sorozatléptetésekkel. A sorozatlépések gyorsaságát azzal éri el, hogy a pofaléptetések első és utolsó elemét csak a sorozat elején és végén alkalmazza, a közbenső léptetéseknél ezeket elhagyja. Ez az elem a revolverfejbe fogott tolórúd mozgása az alapszán Z irányú mozgatásával. Ez a mozgás a tokmány vezértárcsája és a tokmányház közötti reteszelést oldja, s egyúttal egy új reteszelést hoz létre a vezértárcsa és a tokmányt hordozó gép állórésze között. Ezt követően csak két egyszerű mozgást kell gyorsan működtetni:

1.) a főorsó 10 fokos elfordulását, és
2.) a tokmány központi vonóékjének mozgatását.

A gép vezérlésébe két új parancs épül:

1.) Szorítás
2.) Nyitás

A „Szorítás” parancsra egy nagyobb átmérőről gyors sorozatlépésekkel addig léptet a tokmány, amíg meg nem szorítja a munkadarabot.

A pofaléptetések gyorsasága mellett a „Szorítás” művelet gyorsaságát az is fokozza, hogy a léptetés utolsó eleme megegyezik egy szorítás elemmel. Így felesleges egy külön szorítás elemet beépíteni.

Ezzel minden eddigi univerzális tokmánynál gyorsabban tud szorítani, s felülmúlja más rendszerek – pl. gyorspofacserélők – gyorsaságát is.

Ez utóbbinál még annyival is sokkal előnyösebb, hogy nem igényel kézi beavatkozást.

A „Nyitás” parancsnál gyors sorozatlépésekkel nagyobb átmérőre futnak a pofák. Ennél be lehet állítani a léptetések számát.

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

 1. Tegye fel kérdését, vagy kérjen ajánlatot!
 2. Az Ön neve*
  Adja meg nevét
 3. Cégnév*
  Adja meg cégnevét
 4. E-mail cím*
  Adja meg e-mail címét
 5. Telefonszám*
  Adja meg telefonszámát
 6. Miben segíthetünk?*
  Adja meg üzenetét
 7. Ellenőrző kód*
  Ellenőrző kód
  Invalid Input