EU TÁMOGATÁSOK

MIKRO-, KIS-ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

Kedvezményezett neve: SZIMIKRON Ipari Kft.
Projekt címe: Mikro, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelproram
A szerződött hitel összege: 25 millió Ft.
Projekt azonosítószáma: GINOP-8.3.5-18/B

Publikálva: 2023.03.20.

MIKRO-, KIS-ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

Kedvezményezett neve: SZIMIKRON Ipari Kft. Projekt címe: Mikro, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelproram A szerződött hitel összege: 15 millió Ft. Projekt azonosítószáma: GINOP-8.3.5-18/B
Publikálva: 2023.03.20.

Precíziós golyósorsó gyártási technológiájának CNC vezérlésű esztergaközponttal való fejlesztése

Kedvezményezett neve:  SZIMIKRON Ipari Kft.
Projekt címe:  Precíziós golyósorsó gyártási technológiájánakCNC vezérlésű esztergaközponttal történő fejlesztése a SZIMIKRON Ipari Kft-nél.
A szerződött támogatás összege:  19,94 millió Ft.
A támogatás mértéke:  50%
A projekt tényleges fizikai befejezési dátuma:  2016.08.30.
Projekt azonosítószáma:  GINOP 1.2.2-15-2015-01358

A projekt célja a SZIMIKRON Kft. árbevételének kb. 75%-át biztosító termék gyártástechnológiájának fejlesztése, mellyel egyidejűleg minőségfejlesztés és potenciális termékfejlesztési lehetőség is megvalósul. Mindez egy korszerű C és Y-tengelyes CNC eszterga megmunkáló központ üzembe állításával valósul meg.

PRECIZIÓS GOLYÓSORSÓ GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJÁNAK CNC PALÁSTKÖSZÖRŰVEL TÖRTÉNŐ FEJLESZTÉSE

A SZIMIKRON Ipari Korlátolt Felelősségű Társaság 36,21 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott. A pályázat összköltsége meghaladta a 72,42 millió forintot.

Kecskeméten, a SZIMIKRON Kft. telephelyén valósult meg 2014. szeptemberében 36.21 Millió Ft-os támogatással, végeredményben 44%-os támogatásintenzitással a CNC gépekhez gyártott precíziós golyósorsó gyártástechnológiai fejlesztése, a 3 m-es csúcstávú CNC palástköszörűgép üzembe helyezésével.
A fejlesztés eredményeként beszerzett BUB 50 típusú TOS (cseh) gyártmányú gép az egyre bizonytalanabbá váló gyártás fejlesztéséhez nélkülözhetetlen volt, miután ezen méretet gyártani tudó gép leterheltsége miatt csak kisebb javításokon eshetett át az utóbbi években. A fejlesztést a GOP 2.1.1-12/B pályázat tette lehetővé. 
Az árbevétel kb. 30%-a származik a 2 m feletti orsók eladásából, ennek kiesése esetén a rendelésállomány biztosítása nagy nehézségekbe ütközött volna, ami végső esetben létszámcsökkentéshez is vezethetett volna. Ezzel ellentétesen a beruházásnak köszönhetően a vállalat dolgozói létszáma 3 fővel nőtt 2014. év végére. A vállalkozói potenciál gépi erőforrások növekedése remélhetően vevőink elégedettségi szintjét is növeli